Hvordan vælger jeg en god coach?

Hvordan vælger jeg en god coach?

Når man skal vælge en coach, kan det være rigtig svært, fordi der kommer uendelig mange hits op, når man søger på ordet “coach” på Google. Det er et stort og uigennemsigtigt marked, så hvad skal man egentlig kigge efter og være opmærksom på?

 

  • For det første skal man gøre sig klart, hvad ens specifikke udfordring er, for selvom mange coaches påstår, at de kan coache på hvad som helst, er det en god ide at vælge en, der har erfaring med eller har specialiseret sig netop indenfor din problemstilling.

 

  • Tjek også din coachs faglighed. Er hun/han certificeret fra en anerkendt, akkrediteret uddannelsesinstitution? Har hun en kort eller en lang coachuddannelse? Har hun et fagligt overblik og virker troværdig? Og har hun erfaring med at coache? Dvs. har hun mange sessioner bag sig og har forankret sin viden?

 

  • Brug dit netværk og spørg, om der er nogen, der kender en god coach. Men det er heller ikke en garanti, da en god coach for en person ikke nødvendigvis er en god coach for en anden person. Der skal helst være en god kemi, og du skal føle, at din coach er troværdig, tillidsskabende og i stand til at skabe et rum, hvor du føler dig tryg, men samtidig skal din coach også kunne udfordre dig, konfrontere dig og kunne forstyrre din vante tankegang. Ellers rykker du dig ikke.

 

  • Sidst men ikke mindst skal din coach være nysgerrig, lyttende, nærværende og respektere dit personlige “landskab”. Dvs, at coachen skal være professionel og kunne sætte sin personlige bagage udenfor coachingrummet. Dette kan selvfølgelig være svært at afgøre, før man har mødt coachen, og derfor kan det være  en god ide at bede om en forudgående samtale enten over telefon eller face to face. Nogle coaches tilbyder en kort samtale til nedsat pris eller gratis for at give dig mulighed for at afgøre, om der er et match.

Læs om, hvad coaching kan hjælpe dig med her