Hvordan vælger jeg en god coach

Når man skal vælge en coach, kan det være rigtig svært, fordi der kommer uendelig mange hits op, når man søger på ordet “coach” på Google. Det er et stort og uigennemsigtigt marked, hvor man nærmest uden uddannelsesmæssig baggrund kan kalde sig coach. Så hvad er det egentlig, at man skal kigge efter og være opmærksom på?

 

  • For det første skal man gøre sig klart, hvad ens specifikke udfordring er, for selvom mange coaches påstår, at de kan coache på hvad som helst, er det en god ide at vælge en, der har erfaring med eller har specialiseret sig netop indenfor din problemstilling.

 

  • Tjek også din coachs faglighed. Er hun/han certificeret fra en anerkendt, akkrediteret uddannelsesinstitution? Har hun en kort eller en lang coachuddannelse? Har hun et fagligt overblik og virker troværdig? Og har hun erfaring med at coache? Dvs. har hun mange sessioner bag sig og har forankret sin viden?

 

  • Brug dit netværk og spørg, om der er nogen, der kender en god coach. Men det er heller ikke en garanti, da en god coach for e’n person ikke nødvendigvis er en god coach for en anden person. Der skal helst være en god kemi, og du skal føle, at din coach er troværdig, tillidsskabende og i stand til at skabe et rum, hvor du føler dig tryg, men samtidig skal din coach også kunne udfordre dig, konfrontere dig og kunne forstyrre din vante tankegang. Ellers rykker du dig ikke.

 

  • Sidst men ikke mindst skal du forvente af din coach, at hun/han er nysgerrig, lyttende, nærværende og respekterer dit personlige “landskab”. Din coach skal via sine spørgsmål kunne skabe reflektion, få dig til at se tingene eller udfordringen på en ny måde, støtte dig i at finde din retning og finde energien, motivationen og ikke mindst modet til at forfølge den.

 

  • Alt dette kan selvfølgelig være svært at afgøre, før man har mødt coachen, og derfor kan det være  en god ide at bede om en forudgående samtale fx over telefon eller face to face. Nogle coaches tilbyder en kort samtale til nedsat pris for at give dig mulighed for at afgøre, om der er et match.

Hvad coaching kan hjælpe dig med?

Hvad er coaching?

Om Charlotte Gundorph

EMCC certificeret business coach, karriere- , stress- og work-life balance coach

Jeg coacher dig til, på et reflekteret grundlag af værdier, styrker, talenter og en knivskarp og motiverende vision, at stå stærkt i dig selv og være en intelligent og bevidst medspiller i dit liv og arbejde.

Min metode

Jeg tager udgangspunkt i din individuelle og unikke situation, og ud fra min brede palette af metoder og værktøjer, udvælger og designer jeg det, der for lige præcis dig vil skabe en positiv udviklingsproces og bæredygtig forandring.

Afhængig af din situation, behov eller særlige ønsker,  tager vi afsæt i dine  værdier, styrker, talenter, erfaringer, ressourcer, interesser osv.