+45 2514 3482 mail@cgcoaching.dk

Forandring er vel nærmest essensen af coaching. Man opsøger en coach, fordi man gerne vil forandre noget i sit liv. Småt eller stort. Det kan være tankemønstre, overbevisninger, vaner, følelser, handlinger eller måske vil man bare gerne lære sig selv lidt bedre at kende. Kende sig selv og sine bevæggrunde. Vide hvad der for alvor driver en, giver en energi og viljestyrke, og hvordan man selv kontrollerer den startknap, der tænder for passionen, motivationen osv.

Faktum er, at man kan forandre sig, uanset alder. Det sker bare ikke med et trylleslag. Man skal være villig til at arbejde for det, og være vedholdende frem for alt. Forandring er et livslangt stykke arbejde, som man dedikerer sig til. Til gengæld er det et dybt tilfredsstillende arbejde, når man først får begyndt, og man spørger sig selv, hvorfor man dog ikke er begyndt på det noget før. Hvorfor man dog har spildt så mange år. Der åbner sig pludselig en helt ny verden af muligheder, både personligt og arbejdsmæssigt, når man ændrer sine fasttømrede holdninger til tingene og ser dem i et nyt perspektiv.

Nogle gange kan forandring opstå meget hurtigt og pludseligt. Måske får man et spørgsmål, der får en til at tænke på en helt ny måde, der fuldstændig forandrer ens syn på verden og egne muligheder. Men som regel kræver det at forandre sig, at man træffer et valg. Valg træffer vi hele tiden, tilvalg og fravalg. Hvert eneste øjeblik i vores liv træffer vi valg om alle mulige ting. Nogle valg er små og får kun indflydelse på de kommende minutter, timer eller dage, mens andre fuldstændig ændrer retningen i vores liv. De fleste af vores valg er ikke bevidste eller aktive, og ofte træffer vi de samme uhensigtsmæssige valg igen og igen. Det kan skyldes gamle vaner eller frygt. Forandringer opleves ofte negativt og skaber modstand i os. Forandring truer jo vores tryghed. Og det kan være rigtig svært at give slip på tryghed, også bare for en kort stund. Men som Søren Kierkegaard har sagt:

At vove er at turde miste fodfæste et øjeblik. Ikke at vove er at miste sig selv

Og det er lige præcis det, der skal til for at skabe aktiv forandring. At vi tør bevæge os ud af vores komfortzone et øjeblik og faktisk få øje på, at vi som mennesker har stor indflydelse på rigtig meget. Først og fremmest vores vaner, tanker, følelser og handlinger.

Vores nutid er baseret på de valg (aktive eller passive), vi traf i går, for et halvt år siden eller for flere år siden. Vi vågner ikke pludselig op en morgen og er utilfredse med vores liv. Vi er det pga. de valg, vi har truffet tidligere.

Hvis vi gerne vil vide, hvordan fremtiden tegner sig for os, må vi altså undersøge de valg, vi træffer i dag og i morgen. Hvis vi vil forandre os, må vi træffe andre og nye valg, der leder til nye handlinger. Og disse valg skal være aktive og bevidste og tage afsæt i vores værdier, ellers fjerner vi os nemlig fra det, vi i virkeligheden allermest ønsker os.

Gennem coaching og værdiafklaring får man mulighed for at lære sig selv at kende og får dermed et solidt fundament, hvorfra man modigt kan træffe de rigtige valg i enhver situation, fordi man ved, at de vil bevæge en i den rigtige retning ift. ens overordnede (for)mål.

Læs om værdier her