Reguler stress, tanker og følelser med mindfulness

Brug mindfulness dagligt og reducer stress

It’s not that mindfulness is the ”answer” to all life’s problems. Rather, it is that all life’s problems can be seen more clearly through the lens of a clear mind. (Jon Kabat-Zinn)

Mindfulness eller Fuld opmærksomhed er en ældgammel buddhistisk praksis, som bl.a. er en integreret del af yoga og meditation. Det er et fantastisk redskab til at håndtere både et komplekst og stresset arbejdsliv og et liv med familie og små børn. Alle kan have stor glæde og gavn af at lære mindfulness og bruge det dagligt. Undersøgelser og forskning viser, at de organisationer, der implementerer mindfulness, reducerer medarbejderstress dramatisk og på samme tid højner produktiviteten betragteligt.

Den grundlæggende ide med mindfulness

er at være bevidst sansende til stede i Nuet og kultivere en tilstand af nysgerrig, accepterende, ikke-dømmende åbenhed.

Livet udfolder sig i en række nu’er, og hvis vi ikke er opmærksomme og nærværende i disse øjeblikke, opdager vi ikke vores rige og dybe muligheder for vækst og forvandling. Du bliver bedre til at holde dig fokuseret, rolig og afbalanceret i pressede situationer. Du opnår større klarhed, fokus og indre ro, samt større rummelighed overfor andre mennesker (kolleger, familie, partner, børn). Du bliver bedre til at leve med dine tanker, følelser og kropslige fornemmelser og udvikler tilstedeværelse i nuet, klarhed og fleksibilitet.

At leve mindfuldt er en måde at disciplinere sindet på. Ved at praktisere mindfulness dagligt opøver du en evne til ikke at lade dig distrahere af negative automattanker, bekymringer, støj, stress og uro. Du får en dyb forståelse for dine egne mentale mønstre og hvordan de påvirker din opfattelse af virkeligheden. Du lærer at acceptere virkeligheden, som den er og ikke lade dig styre af frygt.

Forskning viser, at mindfulness virker og forbedrer vores evne til at regulere stress og følelser.

En regelmæssig mindfulness praksis :

  • reducerer niveauet af stresshormonet kortisol og øger dopamin (hormon, der er en del af hjernens belønningssystem)
  • reducerer aktivitet i amygdala (hjernens alarmklokke og frygtcenter)
  • Reducerer angst, indre uro, bekymringer, grublen og depression
  • Øger robusthed ift. stress
  • Hjælper hjernen med hurtigere at genoprette balancen efter emotionel ophidselse
  • Øger fokus, opmærksomhed og koncentration.
  • Øger positive følelser og reducerer negative
  • øger vores evne til at opføre os rationelt
  • Reducerer reaktivitet. Man får en større pause mellem reaktion og respons.
  • Øger evnen til at slappe af og restituere
  • Øger evnen for empati og medfølelse med andre (man bliver bedre til at aflæse andre menneskers følelser)
  • Øger balance, indre ro og ligevægt
  • Øger evnen til at udholde ubehagelige følelser og kroniske smerter
  • Styrker immunforsvaret
  • Giver en bedre søvn
  • og meget mere

Læs mere:

Hvad er Mindfulness?

Styr din energi med mindfulness

Perfektionisme

Perfektionist eller optimalist?

Træk vejret ! 

Mindfulnessøvelser

Læs også:

Nytårsreflektion 2024

Nytårsreflektion 2024

Hvordan skal dit 2024 være? Så er julen endnu engang overstået,  og vi har taget de første spæde skridt ind i det nye år. Desværre kan man jo ikke sige,

Læs mere »
Skab mere glæde i din hverdag

Skab mere glæde i din hverdag

Positivitet er afgørende for din trivsel Positive følelser åbner op for konstruktiv tænkning og udvider dit fokus. Du bliver mere: engageret, begejstret og motiveret energisk nysgerrig og åben kreativt tænkende

Læs mere »
Hvad er stress?

Hvad er stress?

Stress er en naturlig reaktion på en usund situation. Stress er en tilstand, ikke en sygdom. Det er en naturlig reaktion på en overbelastning. Når vi oplever en ubalance mellem

Læs mere »

Om Charlotte Gundorph

EMCC certificeret business coach, karriere- , stress- og work-life balance coach

Jeg coacher dig til, på et reflekteret grundlag af værdier, styrker, talenter og en knivskarp og motiverende vision, at stå stærkt i dig selv og være en intelligent og bevidst medspiller i dit liv og arbejde.

Min metode

Jeg tager udgangspunkt i din individuelle og unikke situation, og ud fra min brede palette af metoder og værktøjer, udvælger og designer jeg det, der for lige præcis dig vil skabe en positiv udviklingsproces og bæredygtig forandring.

Afhængig af din situation, behov eller særlige ønsker,  tager vi afsæt i dine  værdier, styrker, talenter, erfaringer, ressourcer, interesser osv.