+45 2514 3482 mail@cgcoaching.dk

Vent ikke med at leve dit liv

En australsk hospicesygeplejerske har skrevet bogen Regrets of the dying, hvor hun på baggrund af samtaler med de indlagte fortæller, hvad folk oftest fortryder, at de gjorde/ikke gjorde i deres liv. Her er de 5 mest almindelige fortrydelser:

1. Jeg ville ønske, at jeg havde haft modet til at leve et liv, hvor jeg var tro mod mig selv og ikke det liv, andre forventede af mig.

Dette var den mest almindelige fortrydelse. Det er vigtigt at forfølge i det mindste nogle af sine drømme. I det øjeblik helbredet svigter, er det for sent. Et godt helbred er en frihed, de fleste ikke tænker over, før de ikke længere har det.

2. Jeg ville ønske, at jeg ikke havde arbejdet så meget.

Mange fortrød for meget arbejde. De følte, at de gik glip af deres børns barndom og deres forhold til deres partner. Ofte kan man ved at omlægge sin livsstil og tage bevidste valg, leve for mindre end man umiddelbart tror.

3. Jeg ville ønske, at jeg havde haft modet til at udtrykke mine følelser.

Mange mennesker havde undertrykt deres følelser for at holde fred med andre og blev derfor bitre eller syge.

4. Jeg ville ønske, at jeg havde holdt kontakten til mine venner.

Mange havde opgivet venskaber pga. travlhed. Det viste sig, at det, de fleste havde i tankerne på dødslejet, primært var relationer og kærlighed.

5. Jeg ville ønske, at jeg havde ladet mig selv være lykkeligere.

Mange fortrød de mønstre og vaner, de havde siddet fast i, og som havde begrænset deres liv. De fortrød også, at de ikke havde grinet mere og givet sig selv lov til at være “skøre og barnlige”.

Livet er et valg. Det er DIT liv. Vælg bevidst, vælg klogt, vælg ærligt.

Læs om værdier