+45 2514 3482 mail@cgcoaching.dk

Vores hjerne er af evolutionære grunde indrettet til at analysere og dvæle ved de ting, der kan gå galt eller er gået galt. Det er derimod langt sværere for hjernen at dvæle ved de gode ting, der sker os. Derfor skal vi gøre en ekstra indsats for at aktivere den positive spiral og vedligeholde den. Dvs. at vi bevidst skal fokusere på at udvikle og praktisere vores evne til at nyde de ting, der går godt i vores liv.

Nedenstående evidensbaserede øvelse stammer fra Martin Seligman (leder af the Positive Psychology Center ved University of Pennsylvania).

Tre gode ting

Hver aften i den kommende uge (bliv gerne ved, og du vil opnå en mærkbar ændring i måden du tænker på efter bare en måned) skal du afsætte 10 minutter, før du sover til at skrive om 3 ting, som gik godt den samme dag, og hvorfor de gik godt. Køb en notesbog til formålet og hav den liggende ved siden af din seng. Det behøver ikke være store ting. Fx. kunne det være:

1. Min kollega tog en kop kaffe med til mig, da hun kunne se, at jeg havde travlt. 

Hvorfor? Fordi min kollega er betænksom og gerne vil gøre mig glad.

osv.

Det kan måske føles lidt underligt at skrive om, men bliv ved hele ugen. Det bliver lettere med tiden. Efter et par uger, kan du nøjes med at skrive en enkelt dag om ugen.