+45 2514 3482 mail@cgcoaching.dk

Mange kvinder i 30’erne og 40’erne vil gerne have det hele; et spændende og udfordrende job, et dejligt parforhold, velfungerende børn, være aktive og sociale i deres fritid, have tid til familie og venner, have et dejligt hjem, se godt ud, være i god form, rejse, have tid til sig selv osv. osv. Alt det som medierne dikterer er det perfekte og succesfulde liv.

Men er det overhovedet muligt? Og hvis det er muligt, er det så det, vi mener er det gode liv? Eller er det bare den sikre vej til og opskrift på stress, depressioner og udbrændthed?

Der er meget, der tyder på sidstnævnte. Hver dag sygemelder 35.000 danskere sig nemlig på grund af stress eller stressrelaterede symptomer og sygdomme. En af de største grunde til stress er den ubalance især kvinder føler, at der er mellem at få deres arbejdsliv og deres familieliv/privatliv til at hænge sammen. Kvinder rammes oftere af stress end mænd alene af den grund, at vi stiller langt højere krav til os selv og omgivelserne. Ansvaret for livet derhjemme ligger fortsat oftest på kvinderne, selvom vi på papiret siger, at vi deles om ansvaret. Kvinder ligger mere under for ansvarsfølelser, skyldfølelser, pligtfølelser og perfektionisme. De er dårligere til bare at ignorere de hjemlige forpligtelser end mænd er.

Men hvordan skaber du dig så, som kvinde, et liv i balance i vores moderne velstandssamfund, hvor kravene til arbejde, familie, relationer, materielle goder og til forandringstilpasning er høje?

Hvordan undgår du at komme derud, hvor et travlt og spændende liv kammer over og bliver til stress og depression?

Det gør du bl.a. ved at afklare dine værdier og styrker og på baggrund af dem træffe bevidste valg om, hvad det dybest set er for et liv, du vil leve, hvad det er for en barndom du ønsker at give dine børn, hvad det er, der er allervigtigst i dit liv, hvad den gode arbejdsplads er for lige netop dig og spørge dig selv, om du kan udfolde dine værdier og være den du er her? Være tro mod dig selv? Og så prioritere på den baggrund.

Og så handler det om bevidst at skabe ro og balance og positiv energi i dit liv ved at rydde op i gamle negative overbevisninger og mønstre og indføre nye gode vaner. Danne dig et overblik og handle på det, der er godt for dig og lære at sætte grænser for og passe på dig selv og sige ”pyt” til ting, du alligevel ikke kan ændre på. I det hele taget sænke overliggeren betydeligt. Skrue ned for ambitionsniveauet og blive bedre til at være tilstede i livet, på arbejdet, med dine børn og din partner på den gode nærværende måde, uden stress.

Læs mere om Work-Life Balance coaching her

Læs mere om stresscoaching her

Grænser, selvomsorg og stress. Læs her

Læs mere om mindfulness til forebyggelse af stress her

Stress og udvikling læs her

Læs mere om værdier her