Første skridt mod balance er erkendelse

Vi er selv ansvarlige for at skabe et meningsfuldt liv

Nogle karrierevalg og måder at arbejde på er simpelthen ikke forenelige med det at have et familieliv med små børn, selvom vi nægter at se det i øjnene og føler os provokeret af den slags udsagn.

Mange af os arbejder alt for meget, nogle gange oven i købet i jobs, vi ikke bryder os om for at opnå en vis status. Kunne bo et bestemt sted, have den rigtige bil, købe bestemte ting til os selv og vores børn osv. Mange gange handler det i bund og grund om at kunne imponere folk, hvis værdier vi ikke engang rigtigt bryder os om. Det er en tendens, der bliver værre og værre, og det medfører mere og mere stress og dysfunktionelle familier. Tilsyneladende er det også svært at stå af dette rotteræs, selv om vi egentlig ikke trives og stresssymptomerne tager til for hver dag, der går.

1. skridt på vejen til et liv i balance er at nå til en erkendelse af, at det i sidste ende er os selv, der har ansvaret for at designe et liv, vi finder meningsfuldt for os selv og vores familie. Virksomhederne og samfundet gør det ikke for os. En virksomhed, uanset hvor gode intentioner, den har og hvor mange værdiord den slynger om sig om work-life balance osv. er i sagens natur designet til at få så meget ud af vores arbejdskraft som muligt. For virksomheden handler det om bundlinjen og i sidste ende ikke om den enkelte medarbejder. Det er dig selv og ingen andre, der skal tage ansvar for og kontrol over, hvilken type liv, du ønsker at leve. Hvis du ikke tager kontrol over dit liv er der andre (f.eks. en virksomhed), der gør det.

Og det er dit liv og dine børns barndom simpelthen for kort til. Det er alt for let at ryge i fælden: en dag, når børnene bliver større, når jeg tjener flere penge, når jeg bliver pensioneret osv., så skal jeg leve livet og gøre alle de ting, jeg finder meningsfulde. Det er de små daglige ting i livet, nærværet og nydelsen sammen med dem, der betyder noget, vi i sidste ende vil huske. At vi var tilstede, mens børnene voksede op, at vi plejede vores parforhold og vores venskaber, at vi fandt vores arbejde meningsfuldt osv.

Vi er nødt til at se tingene i et nyt perspektiv, ændre vores definition af succes og blive rystet godt og grundigt i vores vante tankegang og forståelse for normbegreber. Selv om det er “normalt” at arbejde sig selv halvt ihjel, er det ikke ensbetydende med et godt levet liv.

Kvinder og stress

Værdier

Work-life balance coaching

Stresscoaching

Er du proaktiv?

Selvomsorg er vejen frem

Charlotte Gundorph om balance

Læs også:

Nytårsreflektion 2024

Nytårsreflektion 2024

Hvordan skal dit 2024 være? Så er julen endnu engang overstået,  og vi har taget de første spæde skridt ind i det nye år. Desværre kan man jo ikke sige,

Læs mere »
Skab mere glæde i din hverdag

Skab mere glæde i din hverdag

Positivitet er afgørende for din trivsel Positive følelser åbner op for konstruktiv tænkning og udvider dit fokus. Du bliver mere: engageret, begejstret og motiveret energisk nysgerrig og åben kreativt tænkende

Læs mere »
Hvad er stress?

Hvad er stress?

Stress er en naturlig reaktion på en usund situation. Stress er en tilstand, ikke en sygdom. Det er en naturlig reaktion på en overbelastning. Når vi oplever en ubalance mellem

Læs mere »

Om Charlotte Gundorph

EMCC certificeret business coach, karriere- , stress- og work-life balance coach

Jeg coacher dig til, på et reflekteret grundlag af værdier, styrker, talenter og en knivskarp og motiverende vision, at stå stærkt i dig selv og være en intelligent og bevidst medspiller i dit liv og arbejde.

Min metode

Jeg tager udgangspunkt i din individuelle og unikke situation, og ud fra min brede palette af metoder og værktøjer, udvælger og designer jeg det, der for lige præcis dig vil skabe en positiv udviklingsproces og bæredygtig forandring.

Afhængig af din situation, behov eller særlige ønsker,  tager vi afsæt i dine  værdier, styrker, talenter, erfaringer, ressourcer, interesser osv.